fredag 11 september 2015

Skäms på er politiker i vår stad!

Det börjar bli kallt på mornarna nu. I morse när vi vaknade ute i stugan var det dessutom ganska mörkt och murrigt ute. Det är det värsta med denna tiden på året tycker jag - att det blir mörkare och mörkare. Jag kan acceptera kyla och regn men inte mörker eller gåvan från helvetet - snö. Här en bild från Stora Näset.
 

Skolinspektionen har varit i vår stad och gjort prioriterade besök på en del skolor. Det är för mig ofattbart att när vår stad ligger dels bland de sämsta vad gäller måluppfyllelse dels har bland den lägsta skolpengen i Sverige så behandlar delar av politikeretablisemanget och utbildningsförvaltning våra hårt slitande lärare med en axelryckning och hånfulla kommentarer som "vi åstadkommer en god verksamhet med till stora delar goda resultat". Vilken rapport från Skolinspektionen har de läst?!  År efter år får det fortgå! I somras hade en skola i vår stad 29 % av alla elever som var behöriga att söka till gymnasiet - 71 % var det INTE. Detta är sorligt och skamligt. Skäms!
 
Veckan som gått har inte bjudit på några direkt spännande saker. Vardagen rullar på. Tvättstuga, ett besök på kyrkogården, en kvällskurs som skulle sjösättas och så ut till stugan. Det var den veckan det. Fr T &  Co fick erbjudande om en lägenhet här i stan, men det finns ju ett minimikrav på standard och hygien som gör att de gör klokt i att tacka nej denna gång. Visning på en annan lägenhet i veckan som kommer.
 
På vår morgonpromenad runt Spikön har denna parksoffa ställt fram. Den fick vi pröva i lite olika omgångar häromdagen. Här är jag och vår lilla gulliga goa söta grånos Märta.
 
 
I veckan som kommer börjar vår släktforskningskurs. Det ser vi båda fram emot. Hoppas vi kommer en bit bakåt i tiden. kursledaren hävdar det, och han borde ju veta. Allt försigår i Villa Älvhög. Sämre "lokal" kan man ju har för att bedriva sin hobby i.
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar