torsdag 1 oktober 2015

Frost, släktforskning och oktober

Jaha, då var det oktober. Dagarna går, och det blir kallare på mornarna. Och mörkare - det gillar jag inte. Förra helgen när vi var i stugan var det till och med lite frost, så vi stängde för säkerhets skull av vattnet när vi åkte.  


Lasse och jag har börjat på vår släktforskningskurs. Oj, vad kul det är! Det är riktigt spännande att följa de olika släktingarnas öden genom åren. Flera gånger har vi blivit förvånade över hur lite man vet och också ställt oss frågan varför man inte vet eller varför man inte hört talas om något. En sak som vi undrar över är till exempel varför vi aldrig hört att Svens mormor dog tidigt när hans mamma var liten. Eller att grosshandlare Bengtsson började sin karriär som dräng i Gränna. Eller att min farmor bott och arbetat som piga i Lund. Vi har tänk spendera en dag på höstlovet på Kinnekulle och åka runt lite i Lasses släktingars fotspår - anders Bentsson som bodde i Husaby står på programmet bland annat (han slutade sina dagar som skomakare i Grästorp för övrigt). Här är vår lokal föresten - sämre hus kan man sitta i och släktforska!
 
 
Jag har inte stickat något alls på 2 veckor. Varje ledig stund ägnas åt släktforskningen... Men nu är det dags att ta tag i Mickes tröja och göra färdigt den. Den ligger på köksbordet hemma och bara väntar - så här:
 

Ikväll sticker vi till stugan igen. Dessvärre via en veckohandling. Så trist...
 
 
 

1 kommentar: