fredag 9 augusti 2013

Sommar, sommar, sommar - å nu är den slut!

 
Sedan jag skrev sist har vi både hunnit ha semester och avsluta densamma. Tiden går så att säga. Det är kul att ha en blogg, inte minst för att det ju faktiskt är min dagbok, och det börjar bli några år sedan jag startade skriva. Det är ju roligt att gå tillbaka och titta på både bilder och läsa text. Men då måste man ju skriva också.
 
Sommaren blev inte riktigt som vi tänkt oss. Vi hade planerat att åka till Stockholm och bo i M&F:s lägenhet och bland annat åka till Sandhamn. Lasses mamma Alice avled den 12/6 och begravningen var den 5/7 (dvs fredagen under vår första semestervecka). Veckan innan semestern blev moster Edith inlagd på sjukhus, och hon avled plötsligt den 4/7. Jag vet att man kanske inte kan säga "plötsligt" om en person som är 94 år, men för oss var det oväntat i alla fall eftersom hon egentligen skulle ha kommit hem dagen innan hon avled. Det känns väldigt konstigt och tomt att de båda systrarna nu är borta. De delade vått och torrt i dryga 90 år. Det är hisnande att tänka så. Vad de upplevt och gått igenom tillsammans! Det är ju egentligen bara med ett syskon du kan ha en så lång relation. Så här minns vi dem - en solig dag vid diskbaljan efter fika på kolonin.
 
 
 
 
Och så här - ett kort från en svunnen tid i trädgården i Kinne-Kleva. Det är Edith som bär sin lillasyster...
 
 


 
 
Trots allt har vi haft en bra semester. Det har varit fantastiskt väder och vi har njutit av att kunna sola, bada, vila ute på Stora Näset. Förra året badade jag under protest två gånger - i år har det varit oräkneliga! Det är lyxigt att ha sjön så nära.
 
 
 
M&F var på besök också i drygt en vecka. Det var - förstås - under Gothia Cup-dagarna. Två dagar var vi nere tillsammans med M och kollade på matcher som F spelade. Lasse och M tycker det är spännande - på riktigt - jag tycker mest det är tråkigt och längtade hem till verandan och en trevlig bok, fika och stickning samt ett bad. Det var roligt att ha besök även om Märta kanske inte hela tiden uppskattade att ha en 4-månaders valp som sällskap...
 
Jag hann med ett besök hemma hos mamma också. Det var i princip samma program som vanligt - köpa Havrefras på City Gross och så fika någonstans. Vi hann med både Kvarsebo och Svalbergsgården samt även en glass på Aktersnurran i Nyköping.
 
 
Idag är det fredag och dags att åka till Stora Näset. Vi gör det via kolonin som nu ska få sig en ansiktslyftning. Snickaren står i beredskap att köra igång, så vi ska plocka ner gardiner och ställa undan möbler samt lämna nyckel på byggfirman. Ska bli spännande att följa detta lilla projekt. Här en bild från förra helgen när vi var där och fixade lite. Lasse klippte gräsmattan och jag plockade vinbär.
 
 
 
 
Dagens fredagsmys blir - kräftor!

 
 
 
 
 
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar