lördag 14 december 2013

Mat mm

Så här i juletid kan man köpa olika sorters chokladaskar i handeln. Aladdin ligger bra till - den staplas i hundratal och säljs förmodligen i tusentals. Nu undrar jag varför? Öppnar man en sådan ask finns det ju egentligen inte någon bit som är god. Eventuellt är trippelnöten ätbar - resten är det inte! Ändå äter man. Senast idag åt jag en med mörk choklad fylld med en sörja som skulle smaka jordgubb. Dessutom har svenska folket röstat bort den franska nougaten i kartongen, uppenbarligen till förmån för den obskyra körsbärspralinen. Hur tänkte man?!



I skrivande stund har vi precis kommit tillbaka till stan. I morgon väntar en alltför tidig tid i tvättstugan. Sen är det dags för julbord på hotell Alberts. En del menar att man inte kan äta för den slant detta julbord kostar. Nä, så är det - då skulle man behöva hålla på ett par tre dagar. Men det är ju inte bara maten man betalar för! Trevligt bemötande, nya tallrikar mellan varje portion, snygga uppläggningar mm etc. Hoppas de har sin apelsinsallad även i år - oslagbar!

I juli beställde Frk HT pepparkakor från "Göteborgs Pepparkaksbageri" med leverans nu i december. Det innebär egentligen att juli är den första julmånaden! Nu står vår låda med dessa pepparkakor redo att bli uppätna till lite god glögg under juldagarna. Jag tycker den hemliga smaken på glögg i år är lingon. God är den i alla fall. Den passar nog utmärkt med pepparkakorna.

Idag är det dags för Downton Abbey igen. Lasse sköter sig hyfsat när jag tittar på denna diamant - han är förhållandevis tyst så att jag inte missar en sekund av denna utomordentliga serie.

Det är inte speciellt jullikt ute längre. Förra helgen vräkte ju snön ner - nu ser det ut så här:





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar