onsdag 16 juli 2014

En semestervecka till har gått

Idag är det onsdag och vi är hemma i lägenheten och sitter och väntar på att vår nya diskmaskin ska anlända med medföljande installeringsman. Vi har ju svarta vitvaror och nu när den gamla diskmaskinen bröt ihop köpte i således en svart diskmaskin. Hoppas det blir fint!
 
Igår var vi i Göteborg och såg en match på Gothia Cup. Filippa var där med sitt lag och spelade. De vann vilket bidrog till att besöket blev bra. Som den tonåring hon är hann hon inte med oss så mycket, men vi fick i alla fall sagt hej och snackat lite.

 
 Vi åkte också till Torslanda igår och fick Märtas tänder undersökta. Resultatet av det blev att vi ska tillbaka i slutet på juli och då ska hon få dra två tänder. Hon ska då sövas den lilla stumpan. Nu har vi gjort oss själva till kunder hos R vilket känns bra. Det var något på Trestads Djurklinik som inte kändes riktigt bra - kanske det faktum att man där valde att ignorera Märtas tandproblem. Man vill ju bli trevligt om omsorgsfullt bemött. Jag vet att det bara är ett husdjur, men dessa djur betyder mer än man anar och förstår ibland.
 
Vi fick fikabesök också i veckans som gick. Frk T hade den goda smaken att ta med sig sin fästman på besök ute på Stora Näset. Det var första gången vi fick äran att träffa denne man, och han gjorde ett riktigt bra intryck på oss! Trevlig och mysig. Nu hoppas vi på fler besök - och så hoppas man ju att man själv inte gjorde bort sig...
 
Vi har också varit i Kinne-Kleva på Kinnekulle och tittat till graven i vilken Lasses mormor och morfar ligger. Det var ganska fint väder. Det är lite konstigt att åka där i området och se platser där Edith och Alice gått i skola och bott som små. I varje vägkorsning undrar man ju också om de dansat i just den en sommarkväll.

 
Märta har nu höglöpt färdigt. Det är lite bökigt och vi har ju funderat på en kastrering, men efter att ha pratat med veterinären på Torslanda Djurklinik igår har vi nästan bestämt oss för att avstå. De eventuellt negativa följderna blir för många, och eftersom vi har en så fin och gosig liten Skorpa är det dumt att utmana hans lynne. Nu har vi ju skaffat en hane och en hona - då får man stå sitt kast!
 
Hoppas på lite "verandatid" i solen i eftermiddag! 

1 kommentar:

  1. Diskmaskinen blev snygg där den, efter lite pill, hamnade i all sin svarta glans under den svarta micron! Dyr, men förhoppningsvis bra får vi hoppas!

    SvaraRadera