söndag 26 juli 2015

Rena fönster!

Man hinner ju inte med att göra allt man tänker före semestern att man ska hinna med. Listan är lång över saker man ska göra, men listan över gjorda saker är dessvärre inte lika lång. Vi har kört tre lass till återvinningen från gäststugan, men nu återstår nästan det värsta i densamma, och det är alla småsaker som ligger överallt. Toan är ju köpt och installerad - alltid nå´t. Jag har dessutom påbörjat projektet med att putsa alla fönster. Jag började med de värsta - de ute på verandan. Där är det ju spröjs och således en massa smårutor. Nu är fönstren där klara i alla fall = nöjd. Jag använde mig av det gamla husmorsknepet att putsa med tidningspapper. Det blev väldigt rent och snyggt.
 


Vi åkte tillbaka till Willab Garden i Munkedal häromdagen för att ta en sista titt på det växthus vi bestämt oss för. Dessvärre fick vi tag i en försäljare som inte visst något och ingav absolut noll i förtroende. Hon velade fram och tillbaka och visste varken det ena eller det andra. Det är faktiskt konstigt och smått förvånande att man har personal som är så okunnig. Nåväl, det vi fick besked om var i alla fall att den låda med glas (som väger 420 kg) inte kör ner på vår skogsväg. Nähä. Nu har projektet gått lite i stå eftersom vi inte vet hur vi ska få ner allt material till tomten. Öresjö-Anna kan ta ner allt med traktor, men frågan kvarstår ju hur vi sedan får av allt glas från traktorn. 420 kg är tungt. Vi ska i alla fall lämna in en bygganmälan till kommunen. Vi har också börjat titta på andra firmor som säljer växthus. Skånska Byggvaror säljer ju också.
 
Stickningen fortskrider. En ärm och både fram- och bakstycke är klara nu. Sen är det bara det där lilla tråkiga momentet med att sy ihop den som återstår. Och sticka kragen förstås.
 

I två dagar har det regnat som sjutton. I går hade vi tolv grader. Vi proveldade vår granved och det funkade finfint. Det var lite rått inne i stugan igen, så det var faktiskt skönt när värmen från öppna spisen spred sig. Vi har sett färdigt Wallanderfilmerna nu och det innebär att Varg Veum står på tur. Bra med lite film både då det är repriser på tv och höst ute.
 

I morgon åker vi till Ljungskile och "Laxbutiken".

2 kommentarer:

  1. Vi köpte ett växthus där "glaset" är av polykarbonat och ställningen av aliminium. Lätt som en olätt och billigt var det ocksåp men vi har bara momnterat det än så länge ...

    SvaraRadera
  2. lätt som en plätt, skulle det förstås stå

    SvaraRadera