torsdag 2 januari 2014

2 veckor senare...

... är man tillbaka på jobbet efter en minst sagt lat jul- och nyårshelg. Dag 1 på jobbet efter ledigheten är över och överlevd. Känns helt ok att ha två korta veckor att inleda 2014 med. Vi hade det hur som helst väldigt bra ute i stugan. Det har inte hänt så mycket mer än att vi promenerat med Märta och Skorpan, ätit julmat och fikat samt tittat på tv. Vi har inte ens läst speciellt mycket. Lasse har börjat på Theorins senaste (julklapp från Frk HT) och jag har läst en halv Agatha Raisin. Det är allt. En dag var vi på fika hos herr och fru F, och en dag kom Lasses brorsson med familj på fika till oss. Ungefär så här har det sett ut hela ledigheten. Julefrid i vardagsrummet ute på Stora Näset!
 
 
Det har regnat en hel del, så någon julstämning utomhus har det ju verkligen inte varit. Inte speciellt kallt heller. Här en bild från promenaden på julafton, genomförd i regn och rusk och blåst.
 
 
 
Vi kunde konstatera på nyårsafton att 2013 inte varit ett toppenår. Samtidigt vågar man knappast tippa hur 2014 kommer att te sig och vad vi kommer att ha upplevt till nästa nyår. Jag hoppas i alla fall på lite mindre dramatiska händelser. Inte lätt att önska sig men man kan ju hoppas!
 
Nästa helg är det - äntligen - dags för Skorpan att gå på kurs. Vi har anmält honom till en koppel- och inkallningskurs på Velanda Säteri. Det kan han behöva... Och vi... Jag är lite sugen på att gå en lydnadskurs också. Känns som om han skulle behöva det med, hihi. Det är ju liksom lite mer fart i honom än i lugna Märta! M&M är föresten hundvakt i en vecka - de passar en äldre dam i Märtas ålder av modellen pudel. Ska bli kul att höra hur första dagen gått.
 
Till helgen som kommer styrs kosan till Nyköping och mamma. Det blev ju inget besök innan jul, så det är hög tid nu. Hon fyller snart år, så det får bli lite födelsedagsfirande också.
 
Nu är det nog dags för lite te och en macka känns det som!
 
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar